A nagy vadász

Nincs macskánk, de az udvaron láttunk egy levadászott patkányt, amit valószínűleg egy macska hagyott ott. Ajánlom ezt a szösszenetet eme névtelen macskának.

A nagy vadász


Egy pillanatra sem vette le a szemét a gondtalanul rágcsáló egérről, aki még csak nem is sejtette, hogy mi vár rá. Megfeszült a teste, ahogy felkészült az ugrásra. Az ösztönei még azt súgták, várjon egy kicsit, ezért nem mozdult. Még a lélegzetvétele sem csapott zajt, mert tudta: az mindent tönkre tehet.

Hirtelen a földre simult, majd egy ugrással az egérre vetette magát. A kis rágcsáló felcincogott, majd vonaglott egy picit a szájában, majd megdermedt. Elégedetten biccentett. Pontosan így szerette az egereket. Holtan és mozdulatlanul a szájában. Kecses mozdulatokkal kisétált a házak közé, és körbenézett. Kis gondolkodás után elindult egy ház felé, és letette a zsákmányát az ajtó elé.

Leült a ház közelében, és várt. Csakhamar kinyílt az ajtó, és éles sikolyt hallott.

– Az a rohadt dög már megint iderakott egy kinyuvasztott egeret!

A kóbor kandúr elégedett nyalogatni kezdte a mancsát. Igen, ő volt a környék legnagyobb vadásza, és ezt mindenki nagyon jól tudta. Máris azt tervezgette, hol helyezze el a következő trófeáját.


(Cserkésző macska Erdélyből)

Megjegyzések