Díjat kapott a blogom!

Büszkén jelentem, hogy blogom Liebster Award díjat kapott Dobos Mártától, a Mai történetek, modern mesék című blog írójától (http://maisztorik.blogspot.hu). Nagyon szépen köszönöm a díjat.
A Liebster Awardról korábban még nem hallottam, úgy tűnik, elég új vagyok ebben a blogolás témában, de most megtudtam róla, hogy ez egy olyan vándordíj, amelyet bloggerek adnak bloggereknek. Az a szabály, hogy az ilyenkor feltett kérdésekre válaszolni kell, majd elmondani néhány random tényt magunkról, megjelölni a saját díjazottjainkat, és kérdéseket kell feltenni nekik.



1. Mi inspirál egy új blogbejegyzésre? Belebotlasz, megálmodod vagy megtervezed?

Általában akkor töltök fel egy-egy új bejegyzést, amikor készen vagyok egy újabb történetemmel, vagy fejezetemmel. Ha úgy alakulnak a dolgok, hogy nincs újabb történetem, és már sok idő telt el az utolsó feltöltés óta, leporolok egy régi történetet a mesedobozomból.

2. A képzeleted szüli a blogbejegyzéseket, vagy saját élmény alapján írod őket?

Is-is. Vannak olyan novelláim, amelyeket a saját élményeim alapján írok, másokat viszont csak a fantáziám kelt életre. Előfordul, hogy valami régi ötletemet írom meg, amiből csak morzsácskák voltak meg a fejemben.

3. Saját képeket vagy videókat használsz szívesebben, vagy az internetről keresel?

Legszívesebben saját fényképeket használok, mostanában már gyűjtögetem is a képeket, hogy minél több témához tudjak kapcsolni valamit. Más, nem saját képet eddig csak a képről írós játékok alkalmával illesztettem be.

4. Magadról mennyit árulsz el szívesen? Szereted, ha az életed nyitott könyv vagy inkább tartózkodsz a kitárulkozástól?

Én elég nyitottnak tartom magam. Úgy gondolom, hogy az írás valamilyen szinten alapból egyfajta kitárulkozás. A finnországi félévemről is nagyon szívesen írtam tavaly, most is ugyanezt tervezem, amikor szeptemberben visszamegyek. Nem beszélek mindenről, de nem vagyok titkolózó.


Random tények magamról:

1. Saját bevallásom szerint enyhén grafomán vagyok. Ez halmozottan igaz volt rám, amikor kisebb voltam. Előfordult, hogy a moziba is papírt és tollat vittem magammal, és végigjegyzeteltem a történelmi filmet. Az egyetem magyar szakán az elsőéves jegyzeteim néha tíz oldalra is rúgtak. Most már azért kevesebbet írok, de azért még most is vannak olyan pillanataim, amikor az előadásokon elhangzott összes információt lekörmölöm… csak a biztonság kedvéért.

2. Az első jele annak, hogy „némiképp kedvelem az írást” az volt, hogy már 2001-ben egy országos meseíró versenyen harmadik helyezést értem el. Még arra is emlékszek, hogy valami verebes mesét írtam, de a történetet már nem tudnám felidézni.

3. Karácsonyra fuvolát kértem és kaptam a szüleimtől, mert már évek óta nem játszottam, és nagyon hiányzott… édesanyám csak azt nem vette figyelembe, hogy én JÁTSZANI is AKAROK majd a fuvolán. Újrakezdőként ez nem túl nagy élmény az itthon lévők számára. Tanulság: édesanyám most már meg fogja fogadni a saját tanácsát. Zajkeltő eszközt csak haragosok és távoli rokonok gyerekinek szabad venni.

4. Finnország óta eléggé rákattantam a fényképezésre. Korábban is szerettem, de nem volt saját gépem. Mostanában képes vagyok minden érdekes dolgot addig fényképezni, amíg el nem rángatnak a helyszínről, vagy fel nem kelti valami más a figyelmemet.

A díjat szeretném továbbadni a következő blogoknak, 11-nek, mivel maximum ennyinek lehet:

Fehér Krisztina: http://babanyelv.blog.hu/

Tóth László Vajk: http://vmintvazul.blogspot.hu/

Florián Judit: http://florianjudit.wordpress.com/

Teller Ágnes: http://mesemagia.blogspot.hu/

Fülöp Marianna: http://ittirogatok.blogspot.hu/

Nagy-Forrás Rita: http://nagyforrasrita.blogspot.hu

V.Tóth Adrienn: http://vegtelenvallomas.blogspot.ch/

Fedor Ilona: http://mesepalota.blogspot.hu/

Jancsó Katalin: http://szeretetfolyo1.blogspot.hu/

Zilaji Krisztina: http://mindennapibolondsagaim.wordpress.com/

Patakné Gyöngyvér: http://businessmami.cafeblog.hu/


Én a következő kérdéseket szeretném feltenni a díjazottaknak:

1. Miért döntöttél úgy, hogy blogot írsz?

2. Hogyan választod ki, miről fogsz bejegyzést készíteni?

3. Mi a legjobb blogírással kapcsolatos élményed?

4. Mit olvasol szívesen? Melyikek a kedvenc könyveid, blogjaid?


Megjegyzések